Családok figyelem ! Ekkor jön a családi decemberben! Családi pótlék utalás, posta kézbesítés >>> ekkor lesz a pénz számlán és ekkor kapjátok postán!

Családok figyelem ! Ekkor jön a családi decemberben! Családi pótlék utalás, posta kézbesítés >>> ekkor lesz a pénz számlán és ekkor kapjátok postán!

0

FIGYELEM!!! >>>Az utalás időpontja nem egyezik meg a számlán történő jóváírással. Bankszámlára utalás esetén 1-2 nap,míg postai kifizetésnél 4-6 nap...

FIGYELEM!!! >>>Az utalás időpontja nem egyezik meg a számlán történő jóváírással.

Bankszámlára utalás esetén 1-2 nap,míg
postai kifizetésnél 4-6 nap múlva érkezik meg a kiutalt ellátás.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás, vakok személyi járadéka minden hónap első munkanapján történik! Jelen esetben november 1. lenne ez, de mivel munkaszüneti nap, így az utalásokat csak november 2-án kezdik meg!

Tájékoztatásul közöljük, hogy bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalási napot követő 1-2 nap múlva megtörténik, míg postai kifizetés esetén 4-6 nap múlva kapják meg a kiutalt ellátást. Az ellátás utalása mindkét fizetési módnál ugyan azon a napon történik. 2015. április 1-től Budapest Főváros Kormányhivatala és a Megyei Kormányhivatalok gondoskodnak az ellátások kiutalásáról.

A KÖVETKEZŐ UTALÁS IDŐPONTJA : 2016. december 1.

A SZÁMLÁN MIKOR LESZ RAJTA A PÉNZ >>> 2016. december 2 vagy 2016. december 3. (számlavezető banktól függően!

POSTAI KÉZBESÍTÉS ESETÉN >>> 2016. december 5-7.

Mikor kell szüneteltetni a családi pótlék folyósítását?
Az ellátás folyósítását szüneteltetni kell:

a) az ügyfél távolléte alatt, ha az ügyfél 3 hónapot meghaladó időtartamra olyan államba távozik, amely nem az EU tagállama, nem EGT-tagállam, vagy nem olyan állam, amelynek állampolgára azonos jogállást élvez az Európai Közösség és tagállamai vagy az EGT-megállapodásban részes állam állampolgárával.
b) az egyéb ellátás folyósításának időtartama alatt, ha a külszolgálatot vagy külföldi szolgálatot teljesítő személy részére a Cst. alapján ellátásra jogosító gyermekre tekintettel jogszabály alapján egyéb ellátást folyósítanak.
Szüneteltetni kell a családi pótlék folyósítását, amennyiben a 18. életévet betöltött személynek rendszeres jövedelme van. Rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a legalább három egymást követő hónapban keletkezett jövedelmet. A folyósítást a negyedik hónaptól kezdődően kell szüneteltetni.

2016 Január 1.-től újabb szigorítások léptek életbe,
gyámhatóság kérheti a családi pótlék folyósításának felfüggesztését,
ha a gyermek igazolatlanul hiányzik az óvodából.
Ebben már 5 nap óvodai hiányzásnál aggódhat a szülő.

Indokolt esetben már ekkor felfüggeszthetik a folyósítást.
De 20 nap után biztosan megszüntetik a folyósítást.

 


Forrás: palyazatfigyelo.info

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!