Délvidéki sajtos sós tekercs: egyszerű és isteni!

Délvidéki sajtos sós tekercs: egyszerű és isteni!

0

Az egyes tájegységek ízeinek nincs párja, ez a vajdasági sós kínálós minden háziasszony kedvence lesz. HOZZÁVALÓK: A tésztához: 80 dkg liszt 1 dl...

Az egyes tájegységek ízeinek nincs párja, ez a vajdasági sós kínálós minden háziasszony kedvence lesz.

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

80 dkg liszt

1 dl olaj

1 evőkanál cukor

0,5 dl tej

5 dkg éleszt

2 kiskanál só

A töltellékhez:

25 dkg puha margarin vagy vaj

3 tojás sárgája

2 mokkás kanál só

A tetejére:

1 tojás

reszelt sajt

köménymag

szezámmagELKÉSZÍTÉS:

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az élesztős tejet és az olajat. Bedagasztjuk (jól kidolgozzuk), 4 cipóba vesszük.

Elkészítjük a tölteléket: a margarint a tojássárgájával és a sóval habosra keverjük.

A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk (kb.1/2 cm vastagra), megkenjük a tojásos margarin egynegyedével és szorosan feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Ferdén 4 cm darabokra vágjuk, felvert tojással megkenjük, sajttal és a magvakkal megszórjuk.

Zsírpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakjuk, mert megnőnek. Forró sütőben sütjük! - VIA

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!