Egy bevándorló eltartása napi 4500 forintjába kerül az államnak,akkor ez egy hónapra durván 135ezer,

Egy bevándorló eltartása napi 4500 forintjába kerül az államnak,akkor ez egy hónapra durván 135ezer,

0

Egy bevándorló eltartása napi 4500 forintjába kerül az államnak,akkor ez egy hónapra durván 135ezer, míg a magyar álláskeresők támogatása  havi...

Egy bevándorló eltartása napi 4500 forintjába kerül az államnak",akkor ez egy hónapra durván 135ezer,

míg a magyar álláskeresők támogatása  havi 22.800

A politikus sajtótájékoztatóján “rémisztő” adatnak nevezte, hogy a január elseje óta Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma

kedden már átlépi a 23 ezret.

Viszonyításul jelezte, hogy tavaly összeseesen 43 ezren nyújtottak be menekültkérelmet. Megjegyezte, hogy a Keleti pályaudvaron az elmúlt hétvégén végzett szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel 501 illegális bevándorlót tartóztattak fel, többségüket már nem először.

Rogán Antal ezek alapján azt mondta, égető problémának tartja Magyarországon a bevándorlást, ezért újra kérte a kormányt, mihamarabb indítson nemzeti konzultációt a témában, ami felhatalmazást adhat majd a parlamentnek, hogy változtasson a bevándorlási szabályokon, és hogy az Európai Unió vonatkozó szabályaival is szembemenjen.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az előírásokat úgy kellene módosítani, hogy a Magyarországra érkező illegális bevándorlókat menekültkérelemtől függetlenül idegenrendészeti őrizetbe lehessen venni, utána pedig mindaddig ellenőrzés alatt kellene tartani őket, amíg kiderül, jogosultak-e menekültstátusra. Ha nem jogosultak, haladéktalanul ki kell toloncolni őket Magyarországról – mondta.

Azt is kiemelte, hogy ha a magyar hatóságok nem végzik el a kellő alaposságú ellenőrzéseket, akkor “Magyarország schengeni tagságát is kockáztatjuk”.

Rogán Antal kitért továbbá arra, hogy egy bevándorló eltartása a befogadó állomásokon napi 4500 forintjába kerül az államnak, így ha a mostani bevándorlási tendencia folytatódik, akkor “az idei évi tervezett költségvetés sem lesz e téren tartható”.

Forrás: harkanyihirek.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!