JÓSÁG SZELET RECEPT

JÓSÁG SZELET RECEPT

0

Hozzávalók:fél kg leveles tésztaMeggyes krém:1 üveg meggybefőtt8 ek búzadara3 ek cukorVaníliás krém:2 cs vaníliás puding8 dl tej3 ek cukor25 dkg Rama...

Hozzávalók:fél kg leveles tésztaMeggyes krém:1 üveg meggybefőtt8 ek búzadara3 ek cukorVaníliás krém:2 cs vaníliás puding8 dl tej3 ek cukor25 dkg Rama margarinHabhoz:fél l tejszínElkészítése:Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított Rama margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Forrás: olcso-receptek.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!