Kolosszális migránshullám várható Afrikából – Merkel szerint ezt kell tennünk:

Kolosszális migránshullám várható Afrikából – Merkel szerint ezt kell tennünk:

0

A következő években jelentős mértékben növekedni fog az Afrikából elvándorlók száma, amennyiben a kontinens gazdasági kilátásai nem változnak –...

A következő években jelentős mértékben növekedni fog az Afrikából elvándorlók száma, amennyiben a kontinens gazdasági kilátásai nem változnak – figyelmeztetett csütörtökön Németország nemzetközi gazdasági együttműködésért és fejlesztésért felelős minisztere.

“A következő években drámaian meg fog n fog nőni a migrációs nyomás, ha nem sikerül az afrikai országoknak valamilyen gazdasági perspektívát kínálnunk” – hangsúlyozta Gerd Müller, a CDU bajor testvérpártjának, a CSU-nak a képviselője a Reuters brit hírügynökségnek adott interjújában. A tárcavezető meglátása szerint az ott élők tömeges kivándorlásának megelőzése érdekében jóval több segítséget kell nyújtani Afrikának. “

“Az legyen világos számunkra, hogy Afrika a partnerkontinensünk – ami ott történik, az közvetlen hatással van Európára” – magyarázta Müller. A német miniszter utalt arra, hogy Afrika lakossága a következő 30 évben megduplázódik, és több mint 2 milliárdra nő.

Ezért több segítségre, a magánvállalatok részéről pedig több befektetésre van szükség, hogy így munkahelyek százmilliói jöhessenek létre – tette hozzá. Németország az élelmezés terén innovációs központokkal, továbbá oktatási partnerséggel, valamint a napenergia hasznosításával akar segíteni a kontinensnek – mondta Müller. Angela Merkel német kancellár a következő napokban több afrikai országban tesz hivatalos látogatást.

Forrás: pestisracok.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!