VÁLTOZÁS A DECEMBERI CSALÁDI PÓTLÉKNÁL!

VÁLTOZÁS A DECEMBERI CSALÁDI PÓTLÉKNÁL!

0

VÁLTOZÁS  A DECEMBERI CSALÁDI PÓTLÉKNÁL! A Magyar Államkincstár helyett már a Kormányhivatal utalja 2017-ben is a családi pótlékot. A családi...

VÁLTOZÁS  A DECEMBERI CSALÁDI PÓTLÉKNÁL!

A Magyar Államkincstár helyett már a Kormányhivatal utalja 2017-ben is a családi pótlékot. A családi pótlékkal kapcsolatos 2017-es változásokról, családi pótlék utalás számlaszám változás illetve a névváltozás esetén fontos teendőkről is szót ejtünk írásunkban. A családi pótlék utalás 2016 és 2017 évi időpontjait minden hónapra részletesen lebontva tesszük közzé.

Figyelem: az alábbi adatok tájékoztató je� jellegűek, nem hivatalosak!

2016 decemberében valószínűleg 30-án átutalják a decemberit is (amit elvileg januárban kellene utalni), ez egyébként pénteki napra esik. Így azonban 2017. januárban nem érkezik családi pótlék.

A 2017. januári hónapra vonatkozó családi pótlék utalási időpontja: 2017. február 2. (csütörtök)

A családi pótlék igénylését 2017-ben már a Magyar Államkincstár helyett a megyei és budapesti Kormányhivatalok ügyfélszolgálatain lehet elintézni. Más jelentős változás is lesz 2016. január 1. után a családi pótlék rendszerében. 2016-tól ugyanis a kormány döntése értelmében a családi pótlék utalását a Kormányhivatal felfüggesztheti azoknál a családoknál, melyeknél időlegesen nem állnak fenn azok a feltételek, melyeket a családi pótlék folyósításához a családtagoknak teljesíteniük kell.

Az előbbiekben említett feltételek pedig a következők. 2016. után is alanyi jogon jár a gyermekek után a családi pótlék, azonban két, életkortól függő feltételhez kötik a támogatás folyósítását. Amennyiben a kisgyermek óvodás korú, akkor nem hiányozhat igazolatlanul az óvodából 20 napnál többet, különben a családi pótlék utalás felfüggesztésre kerülhet.

Ha a gyermek már nagyobb, és iskolába jár, akkor a családi pótlékot a család csak abban az esetben kapja meg 2016-ban, ha a gyerek 50 óránál többet nem hiányzik igazolatlanul a tanintézményből. Ezek a szigorítások azt célozzák, hogy a családi pótlék rendszeres utalása vagy kézbesítése érdekében a szülők megfelelő módon taníttassák gyermekeiket.

A családi pótlék 2017-ben is mintegy 1 millió 800 ezer családnak illetve szülőnek jár Magyarországon, ezt az ellátást pedig huszonöt éve vezették be hazánkban. A gyermekükkel egy háztartásban élő szülőknek a gyermek 20 éves koráig jár a családi pótlék, amennyiben a fiatal iskolába jár.

2017-ben a családi pótlék igénylését már minden helyi kormányablaknál vagy járási hivatalnál lehet kérni, a kérelem elbírásának joga pedig a Kormányhivatalokhoz került a Magyar Államkincstár helyett. A családi pótlék igénylése után az elbírálás ideje 2017-ban is maximum 30 nap lehet. Családi pótlékot gyermekük után természetesen az egyedülálló szülők is kérhetnek.
Forrás : http://erpro.hu/

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!